Sunday, November 30, 2008

Vannbakkels med eggesalat og røkelaks


Lag noe godt til kvelds eller til
lunsj i adventstiden.
Har du en egen oppskrift på vannbakkels
som du liker godt kan du bruke den,
eller prøv denne. Vannbakkels er fine å fryse.

Du trenger:
2 1/2 dl vann
125 gr. smør
125 gr. hvetemel
4 egg
Kok opp vann og smør,
tilsett mel og rør til deigen slipper
gryten. Avkjøl noe.
Rør inn eggene ett om gangen.
Sett deigen med skje på stekeplate.
Stekes ved 225 gr. i ca. 30 min.
Ikke kikk i ovnen før det har gått
minst 20 min. da kan de falle sammen.
Avkjøl vannbakkelsene på rist.

Eggesalat:
6 hardkokte egg
1 dl majones
1 dl creme fraiche eller rømme
2 ss sennep (eller etter smak)
litt finhakket purre eller vårløk
salt og pepper
Eggene hakkes smått opp.
Bland majones og creme fraiche/rømme
og smak til med sennep, salt og pepper
bland i eggene og litt purre/vårløk
Skjær toppen av vannbakkelsene
og fyll i eggesalat
de bør ikke stå lenge med salaten i.
Legg en skive røkelaks over
eggesalaten før toppen legges over,
det smaker nydelig.

No comments: